У Центрі екстреної медичної допомоги Тернополя зафіксували спалах короновірусу

05.06.2020
Тернополяни вже почали було розслаблятися після послаблення карантину, як у місті виник спалах зараження на коронавірус, і не будь-де, а на підстанції швидкої допомоги №1.
 
Наразі там виявлено 18 випадків інфікування. Містом уже почали ширитися чутки, що це ж хворі медики їздили на виклики і, можливо, заражали тих, до кого їх викликали.
 
Однак дещо заспокоїло повідомлення начальника обласного управління охорони здоров’я (згадана підстанція підпорядковується йому) Володимира Богайчука про те, що поширення коронавірусу серед працівників станції швидкої допомоги носить побутовий характер і не пов’язане з виїздами бригад до хворих.
 
«Зокрема, захворіло п’ять диспетчерів, а також заступник головного лікаря і старший лікар, — поінформував він. — У результаті проведення розслідування ми бачимо побутовий шлях, не пов’язаний саме з роботою екстреної медичної допомоги. Але ще триває епідеміологічне розслідування, вісімдесят людей перебувають на самоізоляції, оскільки ми припускаємо, що серед працівників можуть бути інфіковані. Очікуємо результатів ПЛР-досліджень. Стан інфікованих стабільний».
 
Наразі тернопільську підстанцію швидкої допомоги №1 закрито на карантин. У зв’язку з цим жителів обласного центру та Тернопільського району попередили, що чаc доїзду бpигад «швидкої» може бути довшим, бо діючими їх тепер залишилося 9 iз 13.
 
Тим часом із 20 нових випадків виявлення коронавірусу на Тернопільщині станом на ранок 4 червня 11 було зафіксовано саме в Тернополі та Тернопільському районі.
 
За допомогою ПЛР-тестів його підтвердили й у шести медичних працівників підстанції Тернопільського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Усього, за повідомленням місцевого штабу боротьби з коронавірусом, від початку епідеміі в Тернополі виявлено 126 випадків коpонавіpуcу, а в області — 1 тис. 220 (одужало 958 осіб, 26 осіб померло).