Червоний корпус університету Шевченка в Києві обшукує поліція і СБУ

14:20, 04.06.2020
Червоний корпус університету Шевченка в Києві обшукує поліція і СБУ

Обшуки відбуваються на юридичному факультеті університету Шевченка.

Слідчі поліції за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки проводять обшуки у головному корпусі Національного університету ім. Т.Г. Шевченка у Києві в четвер.

 

Про це інформує «Україна молода» з посиланням на студентський парламент університету Шевченка.

 

За даними джерел у правоохоронних органах йдеться про хабарництво окремих посадовців ВНЗ.

 

"У рамках кримінального провадження, розпочатого ГСУ НП України за матеріалами СБУ за ч.3 ст. 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою - ред.) слідчими поліції за оперативного супроводження співробітників СБУ проводиться низка обшуків у головному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка (Володимирська, 60)", - цитують власне джерело в агентстві «Укрінформ».

 

Зокрема, правоохоронці документують протиправну діяльність вищих посадових осіб КНУ з отримання незаконної вигоди (хабарів) від студентів освітньої установи.

 

У Національній поліції журналістам підтвердили факт обшуків за вищевказаним кримінальним провадженням. Деталі обіцяють після завершення слідчих дій.

 

За попередньою інформацією, яку подає студентський парламент вишу, обшуки відбуваються на юридичному факультеті.

 

Як повідомляла «УМ», раніше спецпризначенці ДБР штурмували музей Івана Гончара в центрі Києва через виставку картин родини Порошенків, не маючи жодних судових дозволів на обшук і проникнення.