Кулеба вважає ознакою слабкості висловлювання Шредера щодо Мельника

16:59, 03.06.2020
Кулеба вважає ознакою слабкості висловлювання Шредера щодо Мельника

Кулеба сказав, що підтримує посла Андрія Мельника

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає ознакою слабкості висловлювання ексканцлера ФРН Герхарда Шредера, який назвав українського посла в Берліні Андрія Мельника "карликом з України", критика якого нікого не цікавить.

 

Свою позицію міністр висловив в інтерв'ю німецькому BILD під час візиту до Німеччини.

 

"Це ознака слабкості, коли вам доводиться використовувати таку мову замість аргументів. Звичайно, я підтримую свого посла. Він захищав правду про роль пана Шредера для Російської Федерації", - зазначив глава МЗС.

 

Дипломат також прокоментував добре оплачувану роботу лобіста Шредера для російських енергетичних інтересів, зазначивши що "Шредер має право йти своїм шляхом, але я категорично не згоден".

 

"Я сподіваюся, що пан Шредер зможе зібратися і продовжити обговорення в рамках європейських стандартів", - додав Кулеба.

 

Як повідомляла УМ, колишній канцлер Німеччини, нинішній голова ради директорів компанії "Роснефть" та глава комітету акціонерів компанії Nord Stream AG Герхард Шредер завів подкаст і у першому випуску образив посла України в Німеччині Андрія Мельника.

 

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар назвав "підлою" і "низькою" заяву колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який обізвав українського посла у ФРН Андрія Мельника карликом.

 

Кілька тижнів тому посол Мельник заочно запропонував колишньому канцлеру ФРН Герхарду Шредеру парі щодо його заяви про те, що Крим нібито «ніколи не повернеться до складу України».

 

Посол України у ФРН також відмовився брати участь разом з росіянами у церемонії вшанування 75-річчя завершення битви за Берлін.

 

  •