У Києві попрощалися з композитором Мирославом Скориком, фото

16:30, 03.06.2020
У Києві попрощалися з композитором Мирославом Скориком, фото

Скорика поховають 5 червня на Личаківському цвинтарі у Львові.

У столичному патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ прощаються з українським композитором Мирославом Скориком.

 

Як повідомляє УМ, про повідомляють українські ЗМІ.

 

4 червня попрощатися з композитором можна буде у Львові – в Соборі Святого Юра.

 

Скорика поховають 5 червня на Личаківському цвинтарі у Львові.

 

Український композитор помер 1 червня на 82-му році життя.

 

Скорик – Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, кандидат мистецтвознавства, співголова Спілки композиторів України в 2006-2010 роках.

 
 
ФОТО: НАЗАР МАЗИЛЮК, УП

 

Народився 13 липня 1938 року у Львові. У 1955-1960 роках студіював у Львівській державній консерваторії ім. М. В. Лисенка. По завершенні стажувався в аспірантурі при Московській консерваторії, отримав науковий ступінь кандидата мистецтвознавства.

 

В 1964 році створив музику до стрічки Сергія Параджанова "Тіні забутих предків".

 

 
ФОТО: НАЗАР МАЗИЛЮК, УП

 

Викладав у Львівській та Київській консерваторіях. У квітні 2011 року був призначений художнім керівником Київської опери, на цій посаді працював до 2016 року.

 

 
ФОТО: НАЗАР МАЗИЛЮК, УП
 
 
ФОТО: НАЗАР МАЗИЛЮК, УП
 
 
 
 
 
Як повідомляла УМ, відомий український композитор, Герой України Мирослав Скорик пішов у засвіти на 82-році життя у Києві в понеділок, 1 червня.
 
У творчому доробку композитора представлені найрізноманітніші музичні жанри: опера, балет, «Реквієм», концерти (для оркестру, для віолончелі з оркестром, три фортепіанні, два скрипкових), твори для оркестру, камерних ансамблів різного складу, фортепіано.
 
Покоління 60-х знає його знамениті естрадні пісні: блюз-танго «Намалюй мені ніч», перший український твіст «Не топчіть конвалій». Маестро Скорик безпосередньо брав участь у створенні епохального фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.
 
Його опера «Мойсей» - єдиний твір в Україні, який отримав благословення Папи Римського Іоанна Павла ІІ, а легендарна «Мелодія» є духовним гімном України.
 
Мирослав Скорик здійснив редакції оперних творів українських класиків, серед яких «На Русалчин Великдень» Миколи Леонтовича, «Купало» Анатоля Вахнянина, «Роксолана» Дениса Січинського.