Уряд ще послабив карантин: що дозволено і відколи

14:41, 03.06.2020
Уряд ще послабив карантин: що дозволено і відколи

Особам старше 60 років дозволено не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;

Кабінет міністрів України підтримав проект постанови “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 20 травня 2020 року” № 392 про послаблення карантинних обмеженью

 

Як інформує УМ, рішення Кабмін ухвалив сьогодні на засіданні.

 

“Проектом постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 20 травня 2020 року“ № 392 пропонується дозволити з 5 червня 2020 року роботу закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, дозволити проводити релігійні заходи на відкритому повітрі за умови дотримання фізичної дистанції між учасниками не менш ніж 1,5 м, та в приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м площі будівлі”, — сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Також, з його слів, проектом пропонується дозволити з 5 червня 2020 року особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватись умов самоізоляції, обмежити діяльність закладів оздоровлення та відпочинку дітей, дозволити проведення акредитації низки освітніх програм.

 

Так, за словами очільника уряду Дениса Шмигаля, рішення передбачає дозвіл: з 5 червня роботи закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;

 

З 5 червня дозволено: особам старше 60 років  не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції; проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м²;  проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.
Крім того, поновлюється авіаційне сполучення.

 

Окрім цього з 5 червня відновиться внутрішнє авіасполучення, а з 15 -  — міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

 

Здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

 

У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.