Учасників ЗНО з-за кордону звільнили від обсервації

13:22, 30.05.2020
Учасників ЗНО з-за кордону звільнили від обсервації

Учасникам ЗНО забезпечать виїзд з окупованих територій

им, хто приїде в Україну складати ЗНО з-за кордону, не потрібно буде відбувати обсервацію або самоізоляцію. Це стосується і абітурієнтів з тимчасово окупованих територій.

 

Проте уникнути обсервації та самоізоляції вдасться лише тим, хто прибув виключно на ЗНО. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

 

Зазначимо, що на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі обговорювали питання ЗНО. 

 

Учасники домовились забезпечити безперешкодний виїзд з окупованих територій для осіб, що хочуть скласти зовнішнє незалежне оцінювання.

 

Раніше тести мали провести наприкінці травня – на початку червня, але через ситуацію з коронавірусом їх перенесли.

 

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії.

 

До 4 червня 2020 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення, у яких буде зазначено час і місце проведення тестувань.

 

Результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів учасники дізнаються до 29 липня 2020 року.

 

ЗНО
 

Абітурієнти можуть зареєструватись на участь в іспитах з 11 предметів, з них є три обов'язкові: українська мова і література; математика або історія України (на вибір учасника); ще один предмет на вибір.