Борщ до дня Африки: українська художниця Гурн зварила 20 літрів української страви в ПАР

12:28, 30.05.2020
Борщ до дня Африки: українська художниця Гурн зварила 20 літрів української страви в ПАР

ПАР наприкінці березня запровадила один з найбільш суворих карантинів у світі. (Фото: Укрінформ, Tatiana Hurn)

Українська художниця Тетяна Гурн, яка мешкає в Південно-Африканській Республіці, пригостила незаможніх мешканців містечка Ламбертс-Бей 20 літрами власноруч приготованого борщу.


Як інформує УМ, про це повідомляється на сторінці Української асоціації в ПАР в Facebook.

 

«Українська південноафриканська мисткиня Тетяна Гурн разом з подругою Бертиною Енгельбрехт відзначила День Африки, приготувавши 20 літрів українського борщу для незаможніх людей в Ламбертс-Бей», - йдеться у дописі.

 

«Ми сидимо вже 2 місяці в локдауні, по суті – в нокдауні (через карантинні обмеження з огляду на COVID-19 – ред.). У нас в ПАР завжди були і є родини і діти, які голодують – не 10, не 20, а цілими школами і кварталами недоїдають. Скільки не годуй – стільки і з’їдять. І наше містечко не виключення. А тепер тих, хто голодує, стало ще більше, у рази! Люди шикуються у довжелезні черги, аби отримати свою порцію супу. Так, саме як у фільмах про Африку», - написала Тетяна Гурн в Facebook.

 

Вона зазначила, що її друзі організовують їжу та доставку для тих, хто найбільше потребує.

 

«Знаходяться якісь кошти, фермери-спонсори, і 3 рази на тиждень вони по черзі готують супи – оптимальну й малозатратну ситну страву. Я прийшла до подруги, і ми для різноманітності приготували борщ, 20 літрів! І самі перед роздачею скуштували, у чашечках – традиційно. Смакота!», - розповіла мисткиня.

 

Тетяна Гурн зауважила, що «цей борщ не для святкового заходу, але він став святом для тих, хто його їв».

 

День Африки (англ. Africa Day) — це щорічне свято, яке відзначається 25 травня.

 

Як повідомлялося, ПАР наприкінці березня запровадила один з найбільш суворих карантинів у світі. Наразі ці заходи поступово пом’якшують.