Стрілянина у Броварах: Аваков заспокоює українців

21:14, 29.05.2020
Стрілянина у Броварах: Аваков заспокоює українців

Арсен Аваков заспокоює українців і мовчить про власну відповідальність за безмір у Броварах. (Фото МВС)

«Усі сидітимуть у тюрмі», - так лаконічно можна узагальнити відеозвернення міністра МВС Арсена Авакова до українців з приводу ранкової стрільби в Броварах.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у п’ятницю ввечері.

 

«Кілька дробин потрапили в вікна звичайних жителів, тому ми кваліфікуємо сьогоднішню подію як тяжкий злочин, скоєний групою осіб. Саме тому мій обов'язок, я повинен зробити так, щоб ці люди сіли в тюрму. Мені шкода багатьох з них, це молоді хлопці, які приїхали підзаробити 800 грн. з Вінниці, Києва, з тих же Броварів, але іншої реакції у нас не буде. Кожен з них буде сидіти в тюрмі», - наголосив міністр МВС.

 

За його словами, що стосується організаторів, «тих, хто посіяв зерна, які привели до такого зіткнення - це окреме питання».

 

«Це питання про непрозорість тендерів по виділенню маршрутів в обласній виконавчій владі. Це питання, де інтереси перевізників ставляться вище людей. Ось з цим ми розберемося дуже швидко найближчим часом», - наголосив Аваков.

 

Міністр пообіцяв результати роботи "найближчим часом". Аваков обіцяє особисто займатися цією подією, а винних відправити на лаву підсудних, а потім за ґрати.

 

Як повідомляла УМ,  вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Поліція повідомляла про 10 затриманих. За даними джерел ЗМІ, частина із тих, хто влаштував перестрілку, місцеві, частина – із Вінницької області. 

 

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що причиною ранкової стрілянини у місті стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.

 

Оскільки частина молодиків приїхала на розборки бусом з Вінниці, МВС негайно звільнила з посади начальника Вінницької обласної поліції Юрія Педоса, який раніше зазнав скандальної слави  через те, що не лише симпатизував УПЦ МП, а й усіляко протидіяв юридичній реєстрації документів про зміну конфесійної приналежності громадами РПЦ, які бажали перейти до ПЦУ. Втім, за це його Аваков не звільняв. 

 

«УМ» також повідомляла, що службове розслідування Нацполіції раніше підтвердило факт, що настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції Вінниччини (!), протоієрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів.