Начальник поліції Вінниччини Юрій Педос відсторонений від посади

13:40, 29.05.2020
Начальник поліції Вінниччини Юрій Педос відсторонений від посади

Юрій Педос зазнав скандальної слави, оскільки протидіяв юридичній реєстрації переходу релігійних громад з РПЦ до ПЦУ.

 Начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса відсторонили від посади.

 

Таке рішення ухвалила керівництво Національної поліції України. 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Нацполіція.

 

29 травня керівництво Національної поліції України прийняло рішення про відсторонення від виконання обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса.

 

Крім того, начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби увільнено із займаних посад. Його заступника – начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби увільнено із займаних посад.

 

Зазначається, що причиною таких управлінських рішень стали "грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів".

 

Нагадаємо, в 2017 році Юрій Педос став власником генеральських погонів у 36 років.

 

28 січня, начальник ГУНП Юрій Педос повідомив про кадрові зміни керівництва у 17 територіальних відділах та відділеннях поліції.

 

Як повідомляла УМ, керівник обласної поліції Вінниччини Юрій Педос зазнав скандальної слави, адже не лише симпатизував УПЦ МП, а й усіляко протидіяв юридичній реєстрації документів про зміну конфесійної приналежності низкою релігійних сільських громад області.

 

«УМ» також повідомляла, що службове розслідування Нацполіції раніше підтвердило факт, що настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції Вінниччини (!), протоієрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів.