Небайдужі зібрали заставу Яні Дугарь за кілька годин

29.05.2020
Небайдужі зібрали заставу Яні Дугарь за кілька годин

Активісти не вірять правоохоронцям. (Фото Укрінформу.)

Грошова застава у 168 тисяч гривень і зобов’язання носити електронний браслет. Печерський суд Києва змінив запобіжний захід Яні Дугарь, підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Крім того, вона має перебувати в районі, в якому розміщена військова частина, де вона служить. 
 
Уже за три години після засідання суду адвокат підозрюваної повідомив, що кошти на її заставу зібрали активісти. «Друзі, це неймовірно, але за три години сума зібрана з надлишком. Просимо зупинити платежі й видаляємо реквізити. Надлишок буде спрямовано на роботу в судовому слідстві й, за узгодженням з основними фундаторами, для правової допомоги іншим добровольцям», — повідомив адвокат Віталій Коломієць. 
 
Донині Яна Дугар перебувала під домашнім арештом і не мала змоги самостійно виплатити грошову заставу в розмірі 168 тисяч гривень.
 
«Ці кошти для Яни були нереальними», — зауважує адвокат. Адже останній рік вона не мала змоги працювати і тому жила завдяки державній допомозі та підтримці рідних.
 
Ще двох підозрюваних у цій справі — Андрія Антоненка і Юлію Кузьменко — суд залишив під вартою ще на два місяці без права внесення застави. 
 
Нагадаємо, 22 травня поліція заявила про завершення розслідування щодо підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.
 
Тим часом офіс генерального прокурора змінив усю групу прокурорів у справі про вбивство журналіста, і вже наступного дня сторона обвинувачення змінила підозри: Андрій Антоненко тепер не організатор, а виконавець за попередньою змовою, Юлія Кузьменко — виконавець, а Яна Дугар нібито є посібником. 
 
Президент Володимир Зеленський минулого тижня під час спілкування з журналістами заявив, що його «затягли» у справу про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, і пообіцяв: якщо як підозрюваних «знайшли не тих людей», винні в цьому понесуть відповідальність. Тож у правоохоронців тепер дилема: призначених посадити чи самим сісти?