Холодницький спростує закиди Венедіктової посекундно

18:15, 26.05.2020
Холодницький спростує закиди Венедіктової посекундно

Назар Холодницький разом із підлеглими готує відповідь Офісу генпрокурора. (Фото з ФБ-стоірнки САП)

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відреагував на закиди і звинувачення генпрокурорки Ірини Венедіктової щодо неналежного виконання службових обов’язків прокурорами і керівництвом САП, зроблені нею у вівторок.

 

Зокрема, у своєму відеозверненні генпрокурорка перерахувала низку резонансних справ, які розслідує САП і назвала ці приклади "ганебними випадками бездіяльності САП".

 

Як інформує «Україна молода», пан Холодницький лише готується детально відповісти пані Венедіктовій на її звинувачення.

 

"САП готує офіційну позицію спростування по кожній секунді відео генпрокурора", - сказав Назар Холодницький у коментарі «УП».

 

За його словами, Венедіктова у відео розповіла про низку проваджень, тому відомству потрібен певний час, щоб зібрати матеріали для спростування слів генпрокурора.

 

Холодницький запевнив, що у САП готують обґрунтовані відповіді на кожне звинувачення Венедіктової.

 

Як повідомляла «УМ», генпрокурорка Ірина Венедіктова закидає САП провальну справу щодо нинішнього нардепа "ОПЗЖ" Рената Кузьміна, що стосується самовільного захоплення земельної ділянки в Пущі Водиці ще у 2009 році.

 

Також, за її словами, САП неналежно розслідує справу щодо нардепа Валерія Іщенка, якого з жовтня 2019 року підозрюють у заволодінні 93 мільйонами гривень "Укрзалізниці" та інші справи щодо топ-посадовців.