Венедіктову зобов'язали відкрити справу на Медведчука через зустріч з Путіним

16:40, 25.05.2020
Венедіктову зобов'язали відкрити справу на Медведчука через зустріч з Путіним

Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора відкрити справу на нардепів "Опозиційної платформи - За життя"

 

Як інформує УМ, про це у Facebook повідомила нардеп від "Голосу" Соломія Бобровська.

 

За її словами, Офіс генпрокурора зобов'язаний внести відомості про вчинення представниками ОПЗЖ імовірної державної зради.

 

"Сподіваюся, всі пам'ятають, як ОПЗЖ каталися в Москву на особисті зустрічі з Путіним і депутатами Думи? Ну от, за 24 години очікуємо від ОГП номер провадження. Ну і звичайно, ефективного розслідування", - зазначила Бобровська.

 
 
 
Бобровська додала, що слідча суддя в ухвалі зазначила, що наведені відомості "дійсно свідчать про ознаки злочину".
 
 
Нагадаємо, 11 березня 2020 року лідер партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук поговорив у Москві про "парламентський вимір "нормандського
формату" з президентом Росії Володимиром Путіним, який окупував український Крим і веде війну на Донбасі.
 
 
Торік Медведчук також кілька разів літав до Росії на зустріч зі своїм кумом Путіним та іншими російськими чиновниками. Медведчука в поїздках часто супроводжували Вадим Рабінович та Юрій Бойко.
 
Як повідомляла "УМ", днями Національний Корпус влаштував акцію протесту під офісом лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука. Активісти вимагають від Мін’юсту звернутися з позовом до суду по факту вчинення партією ОПЗЖ державної зради та вимагають від СБУ розпочати провадження проти очільників цієї антиукраїнської сили. Відповідні документи були подані до СБУ та Мін’юсту лідером Нацкорпусу Андрієм Білецьким.