Трагедія в Новоселиці: нацгвардієць Вульчин був застрелений уві сні

20:33, 22.05.2020
Трагедія в Новоселиці: нацгвардієць Вульчин був застрелений уві сні

Старший сержант Вульчин Віталій Степанович тільки-но повернувся з фронту і був вбитий у тилу, під час відпочинку. (Фото Нацгвардії МВС)

Національна гвардія підтвердила, що контрактниками-нацгвардійцями є троє із семи загиблих під час нічної стрілянини в селі Новоселиця Попільнянського району на Житомирщині, є її військовослужбовцями.

 

Усі загиблі військовослужбовці перебували у відпустці, яка була їм надана після тривалого перебування на ротації в районі проведення ООС.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Нацгвардія у соцмережах у п’ятницю.

 

«У цій страшній трагедії загинув військовослужбовець за контрактом Бригади швидкого реагування старший сержант Вульчин В. С., а також два військовослужбовці за контрактом військової частини 3066 молодший сержант Мамиченко В. Л. та старший солдат Москалець А. В.», - йдеться у повідомленні.

 

За даними Нацгвардії, близько 1:00 ночі в селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків місцевий житель, орендатор водоймища, під час конфліктної ситуації з відпочивальниками з рушниці вбив 7 людей.

 

«У цій страшній трагедії загинув наш побратим, відважний воїн, старший сержант Вульчин Віталій Степанович. Він тільки-но повернувся з фронту, де 8 місяців обороняв нашу країну від маріонеточних бойовиків та кадрових військових сусідньої східної країни. Пройшовши запеклі бої на Світлодарській дузі, де кожного дня смерть дихала йому в спину, страшна трагедія підкралася на мирній землі. Він був застрелений уві сні, коли відпочивав на заслуженому відпочинку зі своїми друзями», - наголошують у Нацгвардії.

 

І обіцяють уважно спостерігати за перебігом справи, а також сподіваються на справедливе покарання для вбивці.

 

«Ми висловлюємо щирі співчуття родині Віталія Вульчина, його рідним і близьким. Він завжди залишиться у наших серцях... Приносимо вибачення побратимам за затримку з офіційною публікацією цієї звістки, ми повинні були дочекатися, доки про це сповістять родичів нашого воїна», - наголошують нацгвардійці.

 

Як повідомляла «УМ», у селі Новоселиця, біля приватних ставків 58-річний місцевий житель Анатолій Захаренко розстріляв з гладкоствольної мисливської рушниці марки "ІЖ" семеро осіб, серед яких були контрактники Нацгвардії, колишні учасники АТО та волонтери.

 

Згодом дружина стрілка розповіла, що чоловік встиг їй сказати, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив до армії. Жінка додала, що частина загиблих були приятелями чоловіка, які неодноразово приїздили до нього порибалити. Деякі з гостей були озброєні.