Рада остаточно заборонила жінкам виходити на пенсію в 55 років

14:04, 20.05.2020
Рада остаточно заборонила жінкам виходити на пенсію в 55 років

Верховна Рада відхилила законопроєкт, яким пропонували дозволити до 2022 року жінкам виходити на пенсію у 55 років за наявності 30-річного стажу і за умови звільнення з роботи

 

За відхилення законопроєкту №0972 "Про внесення змін до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо вдосконалення пенсійного забезпечення" проголосували 264 парламентаріїв..

 

Нагадаємо, у вересні 2019 року повідомлялося, що парламент розгляне з пропозиціями президента законопроєкт №0972.

 

У січні 2015 року парламентарії підтримали в першому читанні і в цілому даний проект закону. За нього проголосували 256 нардепів при 226 мінімально необхідних.

 

Однак уже в лютому того ж року п'ятий президент України Петро Порошенко ветував законопроєкт. У своїх пропозиціях він підкреслював, що в останні роки спостерігається дефіцит бюджету Пенсійного фонду, і тому на той момент було відсутнє фінансове забезпечення для реалізації цього закону.

 

У 2017 році прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр соціальної політики Андрій Рева запевняють, що збільшувати пенсійний вік понад 60 років у плани уряду не входить, про це вже домовилися із МВФ. 

 

При цьому в меморандумі з МВФ зафіксовано положення про те, що реформи повинні сфокусуватися на зменшенні масштабів раннього виходу на пенсію, підвищення критеріїв необхідної кількості років роботи для виходу на пенсію і створення мотивації сплачувати внески, а також іти на пенсію пізніше.

Це дало підстави говорити, що в Україні знову збільшать вік виходу на пенсію.