Батьки та вихователі вимагають від Уряду відкрити дитячі садки

13:56, 19.05.2020
Батьки та вихователі вимагають від Уряду відкрити дитячі садки

за словами організаторів, багато батьків втрачають дохід

Під будівлею Кабінету міністрів України у Києві батьки та вихователі вимагають від уряду дозволити роботу приватних та державних дитячих садочків в Україні.
 
 
 
Як інформує УМ, за словами організаторів, багато батьків втрачають дохід та не можуть працювати через те, що їм потрібно доглядати за дітьми.

 

Також дозволити працювати дитсадкам вимагають власники приватних садочків, які у зв'язку з карантином вже кілька місяців не працюють та, відповідно, втрачають кошти і нічого не заробляють.

До протестувальників вийшов заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він розповів, що Кабінет міністрів України планує дозволити працювати дитячим садочкам з 25 травня 2020 року.

 

"25 числа дозволено буде відкривати садочки в тих областях, які відповідають протиепідемічним критеріям", - зазначив Ляшко.

За його словами, відповідність нормам будуть перевіряти Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, але також це мають контролювати органи місцевого самоврядування та безпосередньо батьки, пише Укрінформ.


Як повідомляла УМ, Кабмін 20 травня на наступному засіданні розгляне відновлення з 22 травня роботи міського та приміського транспорту, готелів (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів), проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), а також проведення церковної служби (не більше 1 особи на 10 м²).

 

Також уряд розгляне можливість відновлення роботи дитячих садочків та метрополітену з 25 травня, якщо це дозволятиме епідемічна ситуація.