Багатотисячні мітинги проти карантину відбулися у Німеччині

14:50, 10.05.2020
Багатотисячні мітинги проти карантину відбулися у Німеччині

Демонстрація в Мюнхені на центральній площі міста зібрала приблизно 3 тисячі мітингарів.

У Німеччині одразу у декількох містах відбулися протести проти карантинних обмежень внаслідок пандемії COVID-19. 9 травня на вулиці вийшли тисячі мітингарів.

 

Демонстрації відбулися зокрема в Берліні, Мюнхені, Франкфурті-на-Майні та в Штутгарті, повідомляє DW.


Найбільше протестувальників, багато тисяч, прийшло на акцію в Штутгарті. Організатором заходу була організація "Інакомислення". Місцева поліція хоч і не надала точної інформації, проте зазначила, що захід зібрав чимало людей. Попередньо влада міста обмежила максимальну допустиму кількість мітингарів до 10 тисяч.

 

Як зазначають місцеві правоохоронці, учасники акції дотримувалися протиепідемічних обмежень, принаймні – дотримувалися мінімальної дистанції.

 

Критики протесту побоюються, що такі акції можуть привабити увагу прихильників теорій змови та правих популістів.

 

Акція у центрі Берліна хоч і зібрала кілька сотень мітингарів, проте була не санкціонована владою. Місцева поліція затримала кілька десятків людей за недотримання правил. Станом на зараз в Берліні дозволяють збиратися в одному місці тільки до 50 людей.

                           Протест в Берліні

 

Демонстрація в Мюнхені на центральній площі міста зібрала приблизно 3 тисячі мітингарів. Попри те, що організатори акції повідомляли заздалегідь не більше ніж про 80 людей, акцію все ж дозволили провести і з такою кількістю учасників.

 

За словами поліції, мітинг у Франкфурті-на-Майні був несанкціонованим. Понад 500 людей пройшлися центром міста із транспарантами "Зніміть намордник", "Опір", Приєднуйтесь". Подекуди траплялися порушення щодо дотримання соціальної дистанції, однак поліція не стала розганяти акцію.

протести німеччина
 

Станом на 9 травня було відомо про те, що кількість заражених коронавірусом у Німеччині досягла 168 551 особу
 

Як повідомляла УМ, у Мінську під час репетиції військової техніки до параду, запланованого на День перемоги, на знак протесту активісти станцювали з труною.