Розтрата на 28 млн: поліція обшукує мерію Харкова

13:03, 08.05.2020
Розтрата на 28 млн: поліція обшукує мерію Харкова

Підозру поки нікому не оголошено.

У приміщеннях Харківської міськради та за місцем мешкання деяких чиновників зараз проходять обшуки в рамках кримінального провадження щодо розтрати 28 млн грн.

 

Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

 

За даними відомства, обшуки сьогодні, 8 травня, проходять в департаментах Харківської міської ради, за місцем проживання їхніх керівників, комунальних підприємств та суб’єктів господарювання в зв’язку з розслідуванням фактів заволодіння бюджетними коштами під час робіт з освітлення у Харкові за договорами, укладеними на загальну суму понад 28 млн грн.

 

Загалом у кримінальному провадженні одночасно проводиться понад 20 обшуків у різних регіонах країни. На даний час особам про підозру не повідомлялось, досудове розслідування триває.

 

"Обшуки у міськраді та за місцем мешкання деяких чиновників почались зранку та продовжуються й зараз. Підстава - кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) із санкцією обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - зазначив Чубенко.


Він додав, що обшуки проводить слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

 

За словами речника прокуратури, йдеться про встановлення освітлення на території Харкова: "Загальна сума розтрати - 28 млн грн".

 

За його словами, підозру поки нікому не оголошено.

 

Тим часом, у мережі з'явилася інформація, що обшуки, зокрема, проводять у керівника департаменту житлового господарства.

 

Як повідомляла УМ, СБУ проводить обшук у квартирі ексглави Податкової Сергія Верланова