Росія 9 травня влаштує майже 50 авіапарадів з літаками і вертольотами

13:01, 06.05.2020
Росія 9 травня влаштує майже 50 авіапарадів з літаками і вертольотами

У соцмережах повідомлення про авіапаради називають "бенкетом під час чуми", "показухою".

9 травня в Росії організують 47 авіапарадів до Дня перемоги, над Червоною площею в Москві пролетять 75 літаків і вертольотів.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Міноборони РФ

 

Міноборони Росії на своєму сайті запустило інтерактивний розділ про авіапаради, який розповість про кількість і порядок прольоту вертольотів і літаків над Красною площею в Москві і про учасників авіапарадів у регіонах.

 

 "Повітряні покази 9 травня відбудуться в 47 містах Росії. У столиці 75-річчя з дня закінчення Великої Вітчизняної війни знаменує проліт 75 одиниць вітчизняної авіаційної техніки", - зазначають у відомстві.

 

 Над столицею Росії пролетять вертольоти Мі-8, Мі-35, Мі-28 та Ка-52, надважкий транспортний вертоліт Мі-26, винищувачі Су-35С, Су-30СМ, МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники Су-24 і Су-34, літаки дальньої і військово-транспортної авіації.

 

А також літак дальнього радіолокаційного виявлення і розвідки А-50, новітні винищувачі Су-57 і винищувачі-перехоплювачі МіГ-31к з надзвуковими ракетними комплексами "Кинджал". 

 
 
 

Зазначається, що повітряні покази російської авіатехніки 9 травня відбудуться також у столиці Вірменії Єревані, на авіабазі Хмеймім в Сирії і в Таджикистані. Там також прозвучать артилерійські залпи і салюти з нагоди ювілею Перемоги.

 

У соцмережах повідомлення про авіапаради називають "бенкетом під час чуми", "показухою" і "непотрібними понтами" і радять замість прольоту винищувачів організувати на Червоній площі проїзд 75 машин "швидкої допомоги" чи пронесення 75 працюючих апаратів ШВЛ, або на ці кошти допомогти людям, які через коронавірус втратили роботу.

 

Як повідомляла "УМ", президент РФ Путін скасував парад Перемоги і акцію "Безсмертний полк" через пандемію коронавірусу. День перемоги перенесуть на пізнішу дату. Поки як варіанти розглядають 24 червня чи 3 вересня.

 

Тоді як президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив російських високопосадовців на парад у Мінську