Карантин в Україні: без роботи майже 50% українців

16:35, 05.05.2020
Карантин в Україні: без роботи майже 50% українців

З моменту введення карантину 12 березня статус безробітних отримали майже 156 тис громадян.

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні станом на початок травня становить 456,8 тис. осіб, що на 48% більше, ніж в травні 2019 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Державного центру зайнятості.

 

«Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 456,8 тис осіб, що майже на 148,5 тис, або 48%, більше, ніж за станом на відповідну дату минулого року. 4 травня 2019 кількість безробітних становила 308,3 тис», - йдеться в повідомленні Держцентру зайнятості.

 

Відзначається, що з моменту введення карантину 12 березня статус безробітних отримали майже 156 тис громадян.

 

При цьому через економічний спад кількість вакансій станом на початок травня впало майже на 60% в порівнянні з травнем минулого року і становить 53 тисячі.

 

На даний момент в службі зайнятості зафіксували попит на працівників в сферах: сільського та лісового господарства; торгівлі та послуг; логістики (Кур'єр, водій, вантажник, підсобний робітник, укладальник-пакувальник, завідувач складом); охорони здоров'я та надання соціальної допомоги (Медичні сестри, соціальні працівники); забезпечення правопорядку (Охоронець, сторож).



Також є вакансії для бухгалтерів, фахівців, обліковців, лікарів, і кваліфікованих робітників - електрогазозварників, дорожніх робітників, слюсарів-ремонтників, електромонтерів.

 

Нагадаємо, що в квітні кількість безробітних в Україні зросла на 1,3 млн чоловік за даними Торгово-промислової палати.