Під Новомихайлівкою двоє поранених бійців ООС та новітнє озброєння росіян на Донбасі

16:05, 23.04.2020
Під Новомихайлівкою двоє поранених бійців ООС та новітнє озброєння росіян на Донбасі

Окупанти у четвер, 23 квітня, вкотре порушили режим припинення вогню та підступно обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил, поранивши двох бійців.

 

Про це інформує УМ з посиланням на пресслужбу штабу операції Об'єднаних сил.

 

"Так, проти українських захисників населеного пункту Новомихайлівка противник застосував ручні протитанкові гранатомети. Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали осколкові поранення", - йдеться у повідомленні.


За даними штабу, воїнів оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано належну медичну допомогу.

 

«Такі дії російських окупантів без відповіді не залишилися – українські військовослужбовці дали окупантам гідну відсіч. Втрати противника уточнюються», - підкреслюється у повідомленні.

 

 

Додамо, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні виявила нові докази російської військової присутності на Донбасі.

"10 березня за допомогою безпілотного апарату місії ОБСЄ були виявлені новітні комплекси радіоелектронної боротьби СБ-636 "Свет-kу", РБ-341V" Леер-3" та Р-934Б "Синиця", розташовані на південній околиці Луганська, 13 км від лінії бойового зіткнення, на тимчасово окупованій Росією території. Дані комплекси стоять на озброєнні російської армії і на експорт не поставлялися", – йдеться в повідомленні у Facebook української активістки і волонтерки Олесі Татарин, яка опублікувала деякі частини звіту місії ОБСЄ.

 

Зазначимо, 22 квітня вісім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі, за що і поплатилися – наші підрозділи поранили двох найманців.