Обмін полоненими: Україні передали вже 9 бранців

11:22, 16.04.2020
Обмін полоненими: Україні передали вже 9 бранців

Наші громадяни пройдуть обов’язкову обсервацію у спеціально визначеному для цього місці.

У результаті взаємного обміну утримуваними особами Україна забрала у представників ОРДО дев’ять осіб, ще десятеро людей мають повернутися з ОРЛО. Серед тих 9-ти осіб, які повертаються з окупованої території Донецької області, є й Віктор Шайдов. Він – військовослужбовець ЗСУ, який потрапив у полон та незаконно утримувався на тимчасово окупованій території Донецької області з 2019 року.

 

Як інформує "УМ" за повідомленням  української уповноваженої з прав людини Людмили Денісової розпочався "третій етап взаємного звільнення громадян по формулі "всіх на всіх" у першій локації – КПВВ "Майорськ".

 

Омбудсмен оприлюднила у Телеграм-каналі  знімок дев’яти осіб зі словами:  "Наші звільнені громадяни".

 

 

 

Як повідомляла УМ, загалом 16 квітня на підконтрольну уряду України територію буде повернуто 19 громадян України, які незаконно утримувалися на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

 

Наші громадяни пройдуть обов’язкову обсервацію у спеціально визначеному для цього місці. Вони будуть забезпечені всім необхідним, зокрема, медичним контролем, харчуванням, одягом і засобами зв'язку".