В Україні спростували чутки про послаблення карантину з 14 квітня

20:08, 08.04.2020
В Україні спростували чутки про послаблення карантину з 14 квітня

Наразі говорити про пом'якшення карантинних заходів не можна.

Керівництво держави – президент, РНБО і Кабмін спростували чутки про те, що влада планує поетапне послаблення карантину з 14 квітня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це офіційно заявили в Офісі президента, в апараті Ради нацбезпеки і оборони, а також прем’єр-міністр Денис Шмигаль у середу.

 

Зокрема, в Офісі президента наголосили, що наразі говорити про пом'якшення карантинних заходів не можна, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей. Такої згоди дійшли на традиційній нараді під головуванням глави держави щодо боротьби з коронавірусом.

 

Цю ж інформацію підтвердив на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 

В апараті РНБО України наголосили, що не готували жодних "проєктів рішення РНБО" щодо "пом'якшення" карантинних заходів, запроваджених для боротьби з коронавірусною інфекцією.

 

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав це "безвідповідальною дезінформацією й елементом інформаційної спецоперації, яка реалізується проти нашої країни з метою дестабілізації ситуації".

 

Також у РНБО наголосили, що заходи, яких вживає влада до протидії коронавірусній інфекції, є ефективними, дієвими і аналогічними діям більшості країн Європи та світу.

 

Раніше низка ЗМІ, посилаючись на неофіційні джерела в уряді, повідомили, що влада нібито розробляла поетапний план виходу з карантину, що мав розпочатися у квітні.

 

Зокрема, за даними видання LB.ua, з 14 квітня нібито мали відкритися невеликі магазини, які мають площу до 400 квадратних метрів, а також усі будівельні та садові комплекси незалежно від площі.