Багатії світу втратили $408 млрд через коронавірус

13:26, 08.04.2020
Багатії світу втратили $408 млрд через коронавірус

За 2 місяці кризи через коронавірус, найбагатші люди планети втратили ті статки, які заробили протягом останніх 2,5 років.

За 2 місяці сто найбагатших людей планети втратили 408 млрд доларів, або близько 13% своїх сумарних доходів - через пандемію коронавірусу і супутньої йому економічної кризи.

 

Про це повідомляє  спеціальне дослідження Hurun Research, присвячене коронавірусу.

 

Так, за 2 місяці кризи через коронавірус, найбагатші люди планети втратили ті статки, які заробили протягом останніх 2,5 років. У той час, як топ-10 найбагатших світу, людей через паніку на фінансових ринках, викликаною коронавірусом, втратили близько 125 млрд дол.

 

"Король розкоші" Бернар Арно, власник контрольного пакету акцій LVMH втратив 30 млрд дол США, що є найбільшою індивідуальною фінансовою втратою за два місяці. Виходить, що він втрачає по 20 млн на годину", - йдеться в дослідженні.

 

На даний момент найбагатшою людиною планети залишається засновник Amazon Джефф Безос. Через коронавірус він втратив 9 млрд дол., що значно менше за багато інших.

 

Варто відзначити, що число доларових мільярдерів у світі за останні 2 місяці скоротилося на 20% з коронавируса. Однак в дослідженні повідомляється і про тих, хто під час кризи збільшив свої статки.

 

Так, 9% мільярдерів зі списку топ-100 найбагатших людей за час кризи наростили свої статки, а у 5% стан не змінилися. Кількість китайських мільярдерів за цей час зросла на 6, американських навпаки скоротилася на 2, а індійських на 3.

 

Додамо, що сприятливіші за все криза позначилася на засновникові платформи відеоконференцій Zoom Юань Чжен. Його статки за 2 місяці збільшилися більш ніж удвічі - з 3,5 млрд дол. до 8 млрд дол., в тому числі через зростання акцій Zoom в 2 рази.

 

Нагадаємо, що в ООН вважають, що криза через коронавірус загрожує економічним занепадом в світі.