Нардеп Ростислав Павленко закликає знизити драконівські штрафи за маску

19:09, 07.04.2020
Нардеп Ростислав Павленко закликає знизити драконівські штрафи за маску

Правоохоронці почали виписувати українцям неадекватні драконівські штрафи у розмірі 17 тисяч гривень. (Фото поліції Полтавської області)

Депутат від «Європейської солідарності» Ростислав Павленко вважає, що влада має не боротися з людьми, а захищати їх під час карантину. Тому встановлений розмір штрафів за порушення карантину в розмірі 17 тисяч гривень є неадекватним.

 

Про це пан Павленко заявив у коментарі ЗМІ, передає «Україна молода» у вівторок.  

 

Обранець вважає, що влада має прислухатись до пропозицій від опозиції, громадськості та експертів і вносити необхідні зміни до карантинних обмежень

 

«Уряд Зеленського має переглянути розмір штрафу за порушення обмежувальних заходів карантину. Треба не боротися із людьми, а почати їх захищати. Влада, на жаль, не має стратегії – маємо приймати рішення у боротьбі з коронавірусом, то деякі заходи треба лагодити по ходу», - вважає нардеп від «ЄС».

 

На його думку, встановлений розмір штрафів за порушення карантину неадекватним: «17 тисяч гривень за появу без маски – важко якось корелюється з суспільною шкодою».

 

Крім того, Павленко зазначив, що багато запроваджених урядом заходів значно жорсткіші, ніж того потребує епідеміологічна ситуація, ї їх по факту складно виконувати без порушень.

 

«Досить багато питань щодо тих обмежень, які були запроваджені Кабміном. Ми бачили, що у великих містах доходить до сутичок. З одного боку, люди повинні розуміти, що за порушення розумних обмежувальних заходів настане відповідальність. Але, з іншого боку, влада роздає забагато наказів, які просто не можуть бути виконані, або за їх виконанням дуже важко прослідкувати», – сказав Ростислав Павленко.

 

Нардеп закликав владу прислухатись до розумних пропозицій від опозиції, громадськості та експертів і вносити необхідні зміни до карантинних обмежень.

 

«Напрацьовуємо ці проєкти. І, власне, тому звертаємося до влади щодо того, щоб цей діалог був постійним, щоб влада чула не тільки себе, але й опозицію, звичайних людей та експертів, і могла коригувати обмежувальні заходи, щоб боротьба йшла з вірусом, а не з простими громадянами», – зазначив депутат.

 

Водночас у партії «Європейська солідарність» заявляють, що влада продовжує демонструвати некомпетентність і дилетантизм у протистоянні епідемії.

 

«Замість ефективних дій влади – каральні заходи проти простих українців за невиконання часом безглуздих або нереалістичних настанов. Не притягнуто до відповідальності тих, хто вивіз маски, натомість хочуть штрафувати тих, хто не зміг купити бодай одну», - інформує пресслужба «ЄС».

 

У партії Порошенка вважають, що слід зробити корективи у невмотивовані карантинні обмеження і штрафні санкції, як наприклад, штрафи у 17 тисяч гривень для пенсіонерів за неносіння масок в умовах, коли їх немає в аптеках, а ціна на них в інтернет-магазинах – просто захмарна.

 

«Потрібні рішення, які допоможуть привести норми карантину у відповідність до реалій України і обмежать тиск на права та свободи громадян. Ми вимагаємо від влади адекватних дій з протидії поширенню коронавірусу, а не показушних шоу. Боротися потрібно з вірусом, а не з людьми», - наголошують у «ЄС».

 

Нагадаємо, 6 квітня поліцейські почали активно складати адмінпротоколи щодо українців, які ходять без захисних масок.

 

Також півтора десятки правоохоронців зганьбилися під час затримання спортсмена, який переплив Дніпро, щоб потрапити на спортивний майданчик в столичному Гідропарку.