Віктор Ляшко просить хворих на COVID-19 не виходити на вулицю

13:22, 04.04.2020
Віктор Ляшко просить хворих на COVID-19 не виходити на вулицю

Віктор Ляшко попередив про можливий пік захворюваності вже починаючи з 14-15 квітня.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликає хворих, які проходять лікування від COVID-19 на дому, не виходити з дому надвір взагалі. Натомість людям, які перебувають на самоізоляції, МОЗ дозволяє виходити на вулицю не частіше двох разів на тиждень.

 

Про це Віктор Ляшко повідомив під час брифінгу в суботу.

 

«Стосовно людей, які є хворими і будуть проходити амбулаторне лікування, наше прохання взагалі не виходити, тому що це буде контролюватися і контролюватися жорстко. Ми зробимо все можливе, щоб люди, які лікуються на дому, отримували лікарські препарати, а також харчування», - наголосив головний санітарний лікар МОЗ.

 

За його словами, люди, які перебувають на самоізоляції, не частіше ніж два рази на тиждень «можуть залишити місце для поповнення запасів предметів першої необхідності».

 

Пан Ляшко також додав: «Якщо ми не будемо вживати жорсткіших обмежувальних карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності вже починаючи з 14-15 квітня. Це може привести до великого масового надходження тяжких хворих до закладів охорони здоров'я і великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальних».

 

Зауважимо, що згідно з постановою уряду від 2 квітня, людям на самоізоляції, про яких немає кому подбати, буде дозволено виходити в масках за продуктами і ліками на відстань не більше ніж на 2 кілометри від дому.

 

Самоізолюватися мають ті, хто має підозру на коронавірус або контактував із хворим, ті, хто хворіють на COVID-19, але не потребують госпіталізації та люди, старші 60 років (крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури).

 

Як повідомляла «УМ», в Україні підтверджено 1096 випадків COVID-19 станом на ранок суботи, 4 квітня. Кількість інфікованих українців лише протягом доби зросла на 154 людини.