Патріарх Кирило на «Мерседесі» возив по Москві «антикоронавірусну» ікону

08:11, 04.04.2020
Патріарх Кирило на «Мерседесі» возив по Москві «антикоронавірусну» ікону

В руках глави РПЦ була ікона Богоматері "Розчулення", яку віруючі вважають чудотворною.

Патріарх Кирило на "Мерседесі" з мигалкою і кортежем поліції провіз вулицями Москви "чудотворну ікону" і молився про позбавлення від коронавірусу.

 

Про це повідомляє "Медуза"

 

За інформацією видання, це відбувалося вдень 3 квітня. В руках глави РПЦ була ікона Богоматері "Розчулення", яку віруючі вважають чудотворною.

 

Пряму трансляцію того, що відбувається, вели деякі федеральні телеканали. На каналі "Спас" у цей час рядком, що біжить в нижній частині екрану, показували молитву проти коронавірусу, яку РПЦ затвердила 22 березня.

 

Пока мы самоизолировались, Москву спасает Патриарх. Кроме шуток – Кирилл объезжает Москву, сидя в «Мерседесе», и читает молитвы за спасение страны от коронавируса. Всё это транслируется в прямом эфире телеканала «Спас», ведущие молятся.

Кажется, пик эпидемии выглядит именно так.

Вбудоване відео
 
 

Приблизно тоді ж на сайті РПЦ було опубліковано послання, в якому Кирил закликав віруючих і служителів "посилити молитву до Господа про огорожу людей від шкідливої пошесті".

 

Як повідомляла «УМ», Патріарх Кирило відмовився закривати храми РПЦ через коронавірус

 

Ченці чоловічого Високо-Петровського монастиря вирішили проводити хресні ходи проти коронавірусу в центрі Москви щодня. Під час ходи ченці старанно моляться про позбавлення людства від коронавірусу і зберігають дистанцію з перехожими.

 

Священики РПЦ в Україні прочитали в небі молитву про порятунок від коронавірусу, облетівши гелікоптером місто Запоріжжя у п’ятницю.