«Все бачу та чую»: Зеленський звернувся до медиків

21:19, 03.04.2020
«Все бачу та чую»: Зеленський звернувся до медиків

На Тернопільщину відбув головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Президент Володимир Зеленський відповів українським лікарям, які звертаються до нього у соціальних мережах через проблеми з коронавірусом.

 

Відповідне відеозвернення Зеленський опублікував у Facebook.

 

"Стосовно звернення лікарів із міста Монастириськ. Наразі в лікарні є 4 апарати ШВЛ. Місцеве управління закупить ще. Працівників забезпечено костюмами й респіраторами на найближчі дні, йде робота над їхнім повним забезпеченням усім необхідним. Медики Дубна звернули увагу на те, що лікарів "швидкої" не забезпечено засобами індивідуального захисту. Ми відправили тисячу захисних костюмів та 6 тисяч масок саме для цих медичних працівників. Але Департамент охорони здоров’я Рівненщини, розподіляючи засоби, на жаль, помилився і нічого не передав екстреній медичній допомозі. Вчора питання було вирішено",- сказав він.

 
Він додав, що вирішується питання достатнього забезпечення й інших лікарень регіону, зокрема Козівського району. З цією метою сьогодні на Тернопільщину відбув головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
 

 Також Зеленський зазначив, що Одеський обласний медичний центр наразі не приймає пацієнтів з підозрою на коронавірус та лікування хворих, хоча в майбутньому це планується. Туди вже направили респіратори та захисні костюми, а склад медичних працівників обіцяють посилити.

 

У Запоріжжі робітники екстреної допомоги поскаржилися, що їх не включили до списку, які отримують грошову надбавку через COVID-19. Наразі це питання вирішили – у четвер МОЗ видав відповідний указ.

 

Зеленський також наголосив, що хоче відповісти українським лікарям, які звертаються до нього в соціальних мережах. "Перш за все хочу сказати: все бачу, чую, намагаюся максимально швидко вирішувати ваші проблеми", - запевнив медиків Президент.

 

Як повідомляла УМ, на минулому тижні найзагрозлива ситуація із поширенням коронавірусу в Україні фіксувалася у Монастириському районі Тернопільщини, де COVID-19 заразилися 24 медики.

 

Навколо готовності Монастириської лікарні до протистояння коронавірусу на Тернопільщині розгорівся ганебний скандал, адже лікарі не мали навіть найнеобхіднішого – масок, засобів дезінфекції. Тому інфікувавшись від пацієнта, медики не підозрюючи заразили, як своїх колег, так і інших пацієнтів та навіть рідних.