Венедіктова узяла під контроль забудову Пущі-Водиці

14:55, 03.04.2020
Венедіктова узяла під контроль забудову Пущі-Водиці

Київміськбуд зводить у Пущі-Водиці житловий комплекс замість рекреаційно-оздоровчого.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова взяла на особистий контроль розслідування кримінального провадження, розпочатого через незаконне будівництво житлового кварталу компанією «Київміськбуд» у столичній Пущі-Водиці.

 

Слідчі досліджують факти незаконного будівництва, незаконної вирубки дерев, пошкодження об'єктів культурної спадщини та зловживання владою або службовим становищем (ч. 3 ст. 246, ч. 5 ст. 298 та ч. 2 ст. 364 КК України).

 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

 

"Ми маємо з’ясувати на підставі чого надавалась ділянка та дозволи на це будівництво і забезпечити відшкодування всіх збитків", - заявила Венедіктова.

 

 За попередніми даними прокуратури, посадові особи ХК "Київміськбуд", за сприяння окремих чиновників ДАБІ та КМДА здійснюють незаконне будівництво у Пущі-Водиці по вулиці Квітки Цісик.

 

Повідомляється, що ділянку площею 0,69 гектара холдинговій компанії було надано у липні 2017 року в оренду на 15 років для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу. Втім наразі на ній здійснюється будівництво житлового комплексу, квартири якого вже виставлені на продаж.

 

 

У прокуратурі повідомляють, що для їх зведення було незаконно вирубано 214 дерев, хоча рішення Київради дозволяло вирубку лише одного дерева.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві.

 

Зауважимо, що собівартість будівництва житла для компанії "Київміськбуд" становить 8,5 тисячі гривень за квадратний метр, тоді як найнижчі ціни для інвесторів починаються від 14-16 тисяч гривень.