На Одещині розслідують підпал території Нижньодністровського природного парку

13:31, 03.04.2020
На Одещині розслідують підпал території Нижньодністровського природного парку

Вогонь вбив велику кількість птахів, які зараз на гніздах висиджують пташенят у Нижньодністровському природному парку. (Фото з ФБ-сторінки Нижньодністровського національного парку)

Щонайменше десять гектарів унікальної природної екосистеми вигоріло під час пожежі на території Нижньодністровського національного природного парку у Білгород-Дністровському районі Одещини з 1 по 2 квітня.

 

Відтак, слідчі поліції області відкрили кримінальне провадження і почали розслідування за фактом підпалу території Нижньодністровського природного парку.

 

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області у п’ятницю.

 

За даними слідства, пожежа почалася 1 квітня, в районі 43-45 км траси Одеса – Рені.

 

 

В результаті не просто вигоріло 10 га унікальної природної екосистеми, у вогні загинула велика кількість птахів, які зараз на гніздах висиджують пташенят!

 

На місці події працювали рятувальники і слідчо-оперативна група Білгород-Дністровського відділу поліції. Провадження відкрито за ч.1 ст.252 (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України.

 

У рамках досудового слідства призначено ряд експертиз, проводяться заходи із встановлення осіб, причетних до загоряння.

 

У поліції акцентують, що до 15 червня в екосистемах введено режим тиші - не можна шуміти чи іншим чином порушувати спокій лісових мешканців.

 

Як повідомляла «УМ», рано вранці 1 квітня сталося загоряння водно-болотних угідь Нижньодністровського  національного природного парку. У зв'язку з відсутністю під'їзних шляхів до осередків загоряння рятувальники не могли локалізувати пожежу одразу. Відтак пожежа тривала більше доби.