Шмигаль посилює карантин, оновлено

12:56, 03.04.2020
Шмигаль посилює карантин, оновлено

Прем'єр Шмигаль і міністр МОЗ Степанов: "Карантин треба посилити!". (Фото з урядового порталу)

Кабінет міністрів затвердив список додаткових обмежень на час карантину, який було введено через загрозу поширення коронавірусної інфекції в Україні. Ці обмежувальні заходи триватимуть щонайменше до кінця квітня.

 

Про це повідомив у відеозверненні до українців прем’єр-міністр Денис Шмигаль у п’ятницю.

 

За його словами, урядове рішення буде оприлюднено згодом.

 

Зокрема, українцям буде заборонено пересуватися на вулиці більше двох осіб, окрім випадків, коли йдеться про супроводження дітей.

 

«Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Україною. Єдиним способом розірвати ланцюг зараження та зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. Після довгого обговорення уряд затвердив список додаткових обмежень. Рішення КМУ найближчим часом буде офіційно опубліковане», – наголошують в Кабміні.

 

Пан Шмигаль також наголосив, що обмежувальні заходи спрямовані на запобігання поширенню коронавірусу в Україні триватимуть щонайменше до кінця квітня.

 

«За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку знижування захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо почати поступове послаблення карантинних заходів»,- наголосив прем’єр.

 

За його словами, цей процес буде відбуватись у кілька етапів. Спочатку на роботу зможуть піти люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватись рух громадського транспорту.

 

Прем’єр пояснив, що це дозволить вже з початку травня почати рестарт економіки. Але разом з цим це не означатиме послаблення інших карантинних заходів.

 

Оскільки загроза поширення хвороби за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

 

Всі без виключення будуть зобов’язані носити маски та дотримуватись карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений.

 

Шмигаль наголосив, що уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки.

 

Кабінет міністрів оприлюднив зміни до своєї постанови щодо карантину в Україні, якими вводяться додаткові обмеження для громадян через загрозу поширення коронавірусної інфекції.

 

Зокрема, з понеділка, 6 квітня, в Україні забороняється рухатися групками більше ніж по двоє осіб, гуляти у парках та ходити у громадських місцях без захисної маски.Станом на 10.00 3 квітня в Україні загалом підтвердили 942 випадки захворювання на COVID-19, з них 23 випадки – летальні, 19 людей одужали.

 

 

Як повідомляла «УМ», на нараді 1 квітня у президента Володимира Зеленського урядовці обговорювали можливість запровадження режиму "всі в масках" з 6 по 24 квітня.