Путін продовжив карантин у Росії до кінця квітня

21:16, 02.04.2020
Путін продовжив карантин у Росії до кінця квітня

Путін у захисному комбінізоні відвідує лікарню "Комунарка", де приймають хворих на коронавірус.

Президент РФ Володимир Путін вирішив продовжити режим неробочих днів у зв’язку з поширенням коронавірусу в Росії до кінця квітня.

 

Про це Путін заявив у телевізійному зверненні у четвер.

 

«Мною прийнято рішення продовжити режим неробочих днів до кінця місяця, тобто до 30 квітня включно. Підкреслю, зі збереженням за працівниками їх заробітної плати», - повідомив президент Росії.

 

Він підкреслив, що вірусна загроза в країні зберігається і пік епідемії в світі і Росії ще попереду: «Потрібно виграти час для попереджувальних дій. Нам в цілому поки вдається захистити від загрози людей старших поколінь. Але постає питання, що необхідно робити далі, які рішення. Приймаючи їх, треба розуміти, що пік епідемії ще не пройдений».

 

При цьому Путін звернув увагу, що ситуація в країні змінюється, і в різних регіонах складається по-різному. Наприклад, в Москві існує реальна загроза, а в інших регіонах ще не зафіксовано жодного випадку.

 

«Ситуацію з поширенням COVID-19 у Москві не вдається переломити», - визнав російський лідер.

 

Він заявив, що з урахуванням розвитку ситуації в країні буде приймати додаткові рішення, і "якщо обстановка дозволить, скорегуємо оголошений період вимушених неробочих днів в бік його скорочення".

 

Як повідомляла «УМ», з 30 березня по 5 квітня в Росії був оголошений неробочий тиждень зі збереженням зарплати.

 

В Росії станом на ранок 2 квітня зафіксували 2777 випадків зараження коронавірусом, з них 24 - летальні.

 

За даними російських ЗМІ, керівник лікарні у Підмосков’ї Денис Проценко міг  інфікувати коронавірусом президента Росії Володимира Путіна, який відвідував цю лікарню, більш відому, як  «Комунарка» і особисто спілкувався з головним лікарем.