Зеленський попередив українців за кордоном про обов’язкову обсервацію

19:38, 01.04.2020
Зеленський попередив українців за кордоном про обов’язкову обсервацію

Президент Зеленський користується захисною маскою під час роботи на Банковій.

Президент Володимир Зеленський наголошує, що обсервація буде обв'язковою умовою повернення українських громадян з-за кордону.

 

Про це глава держави заявив під час відеозвернення до українців у середу ввечері.

 

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити місця для обов’язкової обсервації громадян, які повертаються з-закордону. Без неї повернення додому буде неможливим. А тим громадянам, які ламають двері аеропорту, я можу сказати лише одне: держава не дозволить вам бути егоїстами», - наголосив президент.

 

За словами Зеленського, якщо хтось не розуміє, що створює потенційний ризик для оточення, то саме держава буде захищати здоров’я мільйонів інших громадян. Не «умовляннями і рекомендаціями, а жорсткими діями».

 

Нагадаємо, що згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію (це не самоізоляція у власних домівках, а перебування усіх осіб, що повернулися з однієї країни в одному місці). Перед цим, понад 100 тисяч українців повернулися на Батьківщину поспіхом. 

 

Як повідомляла «УМ», починаючи з 30 березня готель «Козацький», який належить Міністерству оборони України, розмістив у себе на 14 днів 100 громадян, які прибули з Балі та Катару і не бажали проходити обсервацію.

 

За прогнозом Держприкордонслужби, напередодні Великодня до України повернуться близько 200 тисяч українців