Зеленського просять ветувати законопроект про відкриття ринку землі

17:35, 01.04.2020
Зеленського просять ветувати законопроект про відкриття ринку землі

Наразі у ВРУ зареєстрували вже 10 проектів постанов щодо відміни рішення ВРУ про ухвалення законопроекту про ринок землі.

Президента України Володимира Зеленського просять ветувати законопроект №2178-10 про відкриття ринку сільськогосподарських земель в України.

 

Відповідні петиції з'явилися на сайті Глави держави.

 

"Відмінити ухвалений закон про продаж землі. Це питання повинен вирішувати народ на референдумі", - йдеться у тексті петиції.

 

Ця петиція №22/091178-еп вже набрала 637 голосів з 25 тисяч необхідних. Збір підписів триватиме ще 92 дні.

 

Також Президента просять ветувати законопроект про відкриття ринку сільськогосподарських земель. Відповідна петиція №22/091212-еп набрала 173 голоси з 25 тис. необхідних.

 

Окрім того, з'явилася петиція №22/091190-п про розпуск ВРУ через ухвалення законопроекту про ринок землі. Ця петиція набрала 317 голосів з 25 тис. необхідних.

 

Наразі у ВРУ зареєстрували вже 10 проектів постанов щодо відміни рішення ВРУ про ухвалення законопроекту про ринок землі.

 

Ініціаторами проектів постанов виступили безпартійні народні депутати, а також нардепи, які входять до Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”.

 

Як повідомляла «УМ», на позачерговому засіданні в ніч на 31 березня Верховна Рада підтримала законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення.

 

Перед фінальним голосуванням парламент підтримав низку поправок. Зокрема, тепер ринок землі має запрацювати 1 липня 2021 року замість 1 жовтня 2020-го.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Тимошенко закликала позбавитись президента і парламенту

 

Купувати землю зможуть громадяни України, територіальні громади, держава та юридичні особи, «створені і зареєстровані за законодавством України, учасниками (акціонерами, членами) яких є лише громадяни України та/або держава, та/або територіальні громади».

 

Рішенню про ухвалення закону передували два місяці розгляду понад чотирьох тисяч поправок.

 

Закон про ринок землі є однією з умов отримання Україною нової програми МВФ. Президент Володимир Зеленський повідомив, що після виконання умов фонду Україна протягом 15 днів отримає перший швидкий транш на 1,75−2 мільярдів доларів відразу в бюджет країни.