Коронавірус: на Прикарпатті померла породілля

11:50, 01.04.2020
Коронавірус: на Прикарпатті померла породілля

29 березня у неї різко піднялася температура до 39 градусів, почали наростати явища дихальної недостатності.

У Івано-Франківську у породіллі, яка вчора померла після того, як в неї різко піднялася температура, діагностували коронавірус. Жінка померла через день після того, як стала мамою

 

Про це мер міста Руслан Марцінків заявив у своєму відеозверненні на Facebook.

 

"Сьогодні у нашій області ми маємо підтверджений 41 випадок (коронавірусу - ред.), з них 3 - летальні. Вчора було підтверджені 5 випадків, з них один летальний. Мова про ту жінку, яка померла у пологовому будинку: на жаль, підтверджений коронавірус. Зараз в обласному перинатальному центрі працюють над тим, що робити далі, які заходи робити далі", - зазначив він.

 

Напередодні заступник директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний повідомив, що взяли мазок для дослідження коронавірусної інфекції у її новонародженої дитини. Дитина побачила світ на терміні 38-39 тижні вагітності. З дівчинкою все добре.

 

Зазначається, що породілля з Болехова. Її госпіталізували до обласного пологового 10 березня з хронічною гіпертонією та проблемами ожиріння. Через високий тиск жінка перебувала в реанімаційному відділенні, але кашлю, температури чи інших ознак ГРВІ не мала.

 

29 березня у неї різко піднялася температура до 39 градусів, почали наростати явища дихальної недостатності. Тоді породілля зізналась, що напередодні приїхала з Польщі.

 

За словами Чемного, до моменту, поки породілля не зізналась, що була за кордоном, вона лежала в палаті з чотирма жінками. Зараз їх усіх ізолювали – кожну в окремій палаті, усі пройшли експрес-тести на COVID-19, які показали негативні результати. Усі жінки почуваються добре.

 

Він також додав, що в обласному пологовому центрі немає медиків хворих на коронавірус, але у міському пологовому є два лікарі, в яких підтвердили COVID-19.

 

Станом на 9:00 1 квітня на Прикарпатті лабораторно підтвердили 63 випадки захворювання на COVID-19, з них чотири – летальні.