«Припущення оптиміста»: Аваков прогнозує карантин до середини травня

10:00, 01.04.2020
«Припущення оптиміста»: Аваков прогнозує карантин до середини травня

Уряд продовжив карантин до 24 квітня

Україна, за оптимістичним прогнозом, почне повертатися до нормального ритму життя не раніше 15 травня.

 

Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

 

"Усі питають - коли закінчиться карантин і обмеження... Ніхто в нашій країні не знає, коли завершиться епідемія і скасується карантин - а хто говорить, що знає - бреше. Усе буде залежати від розвитку ситуації і нашої успішності в боротьбі з вірусом", - вказав міністр.

 

Він зауважив, що наразі карантин відмінено тільки в Китаї.

 

"Країни навколо нас кожен день посилюють заходи обмежень... Подивимося, як будуть розвиватися події в Європі, яку хвиля вірусу накрила раніше нас... Але, якщо чесно... треба бути реалістами..." - додав Аваков.

 

"Моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя - лише до 15 травня. І це - припущення оптиміста", - вказав голова МВС.

 

З іншого боку, з його слів, - "зараз дуже відповідальний момент атаки епідемії".

 

"Якщо не будемо масово обніматися і шашличити в парках, нагороджуючи один одного вірусом - можемо збити пік вірусу, не доходячи до рівня трагічних втрат", - додав Аваков.

 

Водночас, прем’єр-міністр Денис Шмигаль стверджує, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки, проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни.

 

“Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки, і немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди мають заробляти гроші. Економіку треба запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати і дивитись телевізор на дивані”, – сказав Шмигаль в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

 

Нагадаємо, 12 березня в Україні запровадили карантин для стримування коронавірусу. Наразі він діє до 24 квітня.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні Аваов вже висловлювався про необхідність продовження карантину на два місяці, як в Європі.