Аваков прогнозує продовження карантину до середини травня

21:22, 31.03.2020
Аваков прогнозує продовження карантину до середини травня

Нацполіція і Нацгвардія готові до продовження карантину. (Фото МВС)

Карантин в Україні може бути продовжений, як і в окремих країнах Європи на два місяці, тобто триватиме до другої половини травня.

 

Таке припущення зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

Зокрема, після одного телеефіру пан Аваков в коментарі журналісту «УП» припустив, що Україні «як мінімум два місяці доведеться перебувати, як всій Європі, в карантинному стані».

 

На прохання уточнити, чи йдеться про два місяці з початку вже діючого карантину, чи про додаткові два місяці, Аваков відповів: «До другої половини травня, гадаю».

 

Як відомо, рішення про продовження карантину прийматиме не лише МВС, а уряд колегіально, враховуючи епідемічний розвиток ситуації в країні на кінець граничного терміну карантину - 24 квітня.

 

Як повідомляла «УМ», 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

 

Арсен Аваков є прихильником введення тотального карантину в Україні. 

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль стверджує, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки, проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни.