Онлайн-школу транслюватимуть десяток телеканалів

19:41, 31.03.2020
Онлайн-школу транслюватимуть десяток телеканалів

Також уроки можна буде переглянути на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube.

роект “Всеукраїнська школа онлайн”, у межах якого уроки для учнів будуть транслювати низка телеканалів, стартує з наступного понеділка.

 

Про це у Telegram-каналі нагадав Президент України Володимир Зеленський.

 

"Завдання держави — забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. З цією метою у понеділок, 6 квітня, стартує проект “Всеукраїнська школа онлайн”. 40 педагогів з Києва на час карантину фактично стануть учителями для всієї України. Школярі з п’ятого по одинадцятий клас зможуть дистанційно вивчати 11 предметів“, — повідомив Президент.

 

З його слів, щоранку о 10:00, з понеділка до п’ятниці, уроки транслюватимуть українські телеканали:

 

• 5-й клас — ПлюсПлюс та 112 Україна
• 6-й клас — ZOOM та NewsOne
• 7-й клас — ZIK
• 8-й клас — Індиго та УНІАН
• 9-й клас — Рада та UA: Культура
• 10-й клас — UA: Перший
• 11-й клас — М1

 

Також уроки можна буде переглянути на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube.

 

“Прохання до батьків: стежте за розкладом уроків, заохочуйте дітей до перегляду та долучайтеся до пізнавального контенту всією родиною! Залишаємось вдома! Вчимося вдома!” — наголосив Глава держави.

 

Раніше Зеленський оголосив про старт проекту "Всеукраїнська школа онлайн".

 

"Дистанційна освіта під час карантину. Наше завдання як держави забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. З цією метою у понеділок, 6 квітня, стартує проект "Всеукраїнська школа онлайн". В рамках проекту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України", - сказав Президент.

 

З його слів, наразі проходять щоденні зйомки уроків для учнів 5-11 класів за збалансованою програмою Міністерства освіти та науки, в яких викладається 11 предметів.

 

"Навчатись дистанційно школярі зможуть на Facebook та Youtube, а також уроки з щоранку будуть транслюватись українськими телеканалами. За кожним класом буде закріплений один або декілька каналів. Їх перелік а також розклад уроків на тиждень з’явиться зовсім скоро. Закликаємо батьків стежити за новинами та заохочувати дітей до перегляду", - зазначив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський обговорив з керівництвом українських телеканалів реалізацію на телебаченні масштабного освітнього проєкту для учнів 5-11 класів, які навчаються вдома у зв’язку з карантином.