Зеленський вимагає підвищити медикам зарплату

15:48, 31.03.2020
Зеленський вимагає підвищити медикам зарплату

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що збільшення оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться з квітня.

Президент Володимир Зеленський наполягає на якнайшвидшому підвищенні оплати праці медиків.
 

Про він заявив на щоденній селекторній нараді з представниками уряду та державних відомств, які залучені до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, повідомляє пресслужба глави держави.

 

Зазначається, що під час наради було порушено питання захищеності медиків від інфікування, а також надання їм гарантій роботи та відповідної оплати.

 

«Нам немає коли чекати, медики вже працюють на передовій, і оплата їхньої праці має бути відповідною вже зараз, а не через тиждень чи через місяць», – підкреслив Зеленський.


У свою чергу Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що збільшення оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться з квітня.

 

Раніше Президент Володимир Зеленський ініціював підвищення розміру матеріальної компенсації для медиків, які протидіють коронавірусу, до рівня військових.

 

Воночас мер КИєва Віталій Кличко повідомив на брифінгу, що доплата лікарям інфекційних відділень, що рятують киян від коронавірусу, становитиме під 5 до 10 тисяч гривень.
 

"Особливу увагу і додаткове фінансування отримають медичні працівники, що працюють і працюватимуть із хворими на коронавірус. Доплата лікарям інфекційних відділень, що рятують і рятуватимуть киян від вірусу, становитиме під 5 до 10 тисяч гривень", - сказав Кличко.

 

Він зауважив, що перші виплати медики столиці отримають вже в квітні.

 

Кличко нагадав, що на минулому засіданні Київрада збільшила фінансування медичних закладів в умовах боротьби з COVID-19. На доплати столичним медикам виділили майже 894 мільйони гривень.

 

Як повідомляла УМ, медикам, які лікують пацієнтів з коронавірусом, платитимуть погодинно.

 

На Тернопільщині звільняються лікарі: "Отримуючи 4 тис. грн зарплати, мало хто може віддавати себе роботі в таких небезпечних умовах", - сказав головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.