Біля Катеринівки підірвався військовий на російській міні

15:01, 31.03.2020
Біля Катеринівки підірвався військовий на російській міні

Військовий підірвався на міні російського виробництва, яка заборонена Женевськими конвенціями.

На міні російського виробництва підірвався військовослужбовець з операції Обєднаних сил в районі Катеринівки, що на Луганщині у вівторок.

 

Наразі захисник перебуває у тяжкому стані.

 

"31 березня в районі населеного пункту Катеринівка, що на Луганщині, під час виконання бойових завдань один український військовослужбовець отримав травму внаслідок підриву на протипіхотній міні. Воїну надали належну медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я тяжкий", - повідомляє пресслужба ООС.

 

 

За попередніми даними, військовий підірвався на міні російського виробництва, яка належить до боєприпасів, які заборонені Женевськими конвенціями.

 
 
Застосування таких боєприпасів вкотре підтверджує, що російські окупанти відверто нехтують вимоги Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.
 
 

За даними зведення штабу ООС, 30 березня російські окупаційні війська 18 разів порушили режим "тиші". Минулої доби ворог вбив одного українського військового та поранив трьох, ще один боєць зазнав бойового ураження.

 

Цієї доби окупанти тричі обстріляли українські позиції на Донецькому напрямку.

 

«Ніч минула спокійно, проте зранку противник здійснив 3 обстріли на Донецькому напрямку. Зокрема, біля Опитного після 7-ї ранку почав лунати ворожий кулемет великого калібру, Близько 10-ї години в районі Красногорівки розірвалися 20 мін 120-го калібру. Неподалік Кам’янки окупанти здійснили вогневу провокацію з використанням автоматичного станкового гранатомету», -
повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута.

 

Як повідомляла УМ, під Донецьком від кулі снайпера загинув Володимир Мовчанюк із Вінниччини.