Тимошенко закликала позбавитись президента і парламенту

09:08, 31.03.2020
Тимошенко закликала позбавитись президента і парламенту

Партія п’ятого президента Петра Порошенка підтримала вказаний закон, тому що сам лідер "ЄС" має у своєму розпорядженні гектари землі.

Лідерка парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко розкритикувала прийняття закону про ринок землі та пообіцяла розібратись із кожним, хто був причетний до цього.

 

Про це вона сказала у виступі перед журналістами.

 

"Це не українська Верховна Рада по її складу і вона вже не буде служити Україні. І чим швидше народ України позбавиться від такого президента і від такої Верховної Ради, і їх породження – такого уряду, тим швидше Україна зможе повстати на повний зріст",- заявила вона.

 

Лідерка фракції пообіцяла звернутись до Конституційного суду із поданням щодо визнання неконституційності прийнятого закону. Крім того, також нардепи звернуться до Національного агентства з питань запобігання корупції для встановлення конфлікту інтересів під час голосування. 

 

"Ми не тільки повернемо нашу землю Українці, а ми ще й притягнемо у свій час, коли ця влада піде (а піде вона дуже швидко) до відповідальності кримінальної кожного, хто стояв за цією аферою. Починаючи від президента Зеленського, керівника комітетів і закінчуючи кожним, хто до цього був причетним", – заявила Тимошенко.

 

За її словами, партія п’ятого президента Петра Порошенка підтримала вказаний закон, тому що сам лідер "ЄС" має у своєму розпорядженні гектари землі. "Фракція ("Слуга народу" – УП) не набрала 226 голосів. Допоміг Петро Порошенко, бо він управляє сотнями тисяч гектарів землі. І допомогла фракція "Голос" бо там дві третини лобістів фінансових кіл", – сказала лідерка "Батьківщини". 

 

"Боротьба незакінчена", – підсумувала Тимошенко. 

 

Водночас, під час засідання парламенту до нього завітав президент Володимир Зеленський. Очільник держави мовчки спостерігав за голосування нардепів. 

 

Як передавала УМ, 31 березня Верховна Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. За це рішення проголосувало 259 народних депутатів.

 

ОПЗЖ і «Батьківщина» не дали за земельну реформу жодного голосу.