Сергій Сивохо звільнений з посади радника секретаря РНБО

18:10, 30.03.2020
Сергій Сивохо звільнений з посади радника секретаря РНБО

Сергій Сивохо с прихильницями у Слов'янську. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Сивохо)

Колишній радник секретаря РНБО Сергій Сивохо підтвердив свою відставку, як радника секретаря РНБО на громадських засадах.

 

Про це пан Сивохо повідомив у соцмережах в понеділок, критикуючи політику Ради нацбезпеки і оборони.

 

Перед цим стало відомо, що шоумена і коміка Сергія Сивохо звільнили з посади радника секретаря РНБО, ще більше тижня тому.

 

Адже в апараті РНБО відповіли на інформаційний запит низки ЗМІ, що «станом на 24 березня ц.р. (дата, коли надіслали запит, – ред.) Сивохо Сергій Анатолійович не є радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах».

 

Причини звільнення в апараті РНБО не уточнили.

 

Водночас там поінформували, що також звільнений з посади радника секретаря РНБО на громадських засадах нардеп від "Слуги народу" Максим Ткаченко.

 

Можна, звичайно, нічого не писати - все й так зрозуміло, що клеркам з РНБО більше нецікава тема Донбасу", - написав Сергій Сивохо у Facebook.

 

Комік додав, що його не турбує втрачена "корочка", але він переживає щодо втраченого Донбасу.

 

"Я радий, що зможу сконцентруватись на Національній платформі примирення та єдності", - додав Сергій Сивохо.

 

Українського актора, гумориста та тренера шоу "Ліга Сміха" Сергія Сивохо призначили радником секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу у жовтні 2019 року.

 

На позачергових парламентських виборах балотувався по 49-му одномандатному округу — це Костянтинівка, Дружківка, Костянтинівський та Червоноармійський райони Донецької області, проте до Верховної Ради не пройшов.

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня Сивохо презентував платформу діалогу з Донбасом, яка закінчилась сутичками з ветеранами полку "Азов".

 

За фактом подій під час презентації поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці також затримали та доставили до Печерського управління поліції 15 активних учасників події. Національний корпус направив до Служби безпеки повідомлення про вчинення Сергієм Сивохою державної зради.

 

Після цього частина депутатів від "Слуги народу" звернулась до РНБО з проханням звільнити пана Сивохо.