Карантин: у Хмельницькому провели сесію облради надворі, фото

18:07, 29.03.2020
Карантин: у Хмельницькому провели сесію облради надворі, фото

Позачергову сесію Хмельницької облради провели на свіжому повітрі: у внутрішньому дворі адміністративної будівлі. (Фото Хмельницької облради)

Хмельницька обласна рада надала фінансову підтримку медичним закладам області в умовах пандемії в суботу.

 

Голова облради Михайло Загородний скликав і провів позачергову сесію на свіжому повітрі: у внутрішньому дворі адміністративної будівлі!

 

Про це повідомляється на сайті Хмельницької облради.

 

 

Депутатів у масках зібрали і розсадили на безпечній відстані заради ухвалення важливих рішень. Зокрема, для внесення змін до обласного бюджету і надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу, викликану коронавірусом (COVID-19).

 

 

«У зв’язку з карантинними заходами засідання пройшло у дворі обласної ради, де були дотримані всі необхідні умови з дезінфекції та санітарні норми. У пленарному засіданні взяли участь 60 депутатів», - йдеться у повідомленні.

 

 

Депутати одноголосно схвалили зміни до обласного бюджету області на 2020 рік. Зокрема, 20 млн грн спрямовано департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на заходи з протидії поширення коронавірусу та покращення лікування хворих, на придбання медикаментів (антибіотиків, противірусних препаратів, жарознижуючих тощо), виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту, інших засобів (експрес тестів тощо), антисептиків, дезінфекційних засобів, медичних виробів, лабораторного обладнання, розхідних матеріалів, реагентів для лабораторних досліджень.

 

 

У пленарному засіданні позачергової сесії облради взяли участь голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та інші посадовці ОДА.

 

Як повідомляла «УМ», міська влада заборонила мешканцям Сум у зв'язку з загрозою коронавірусу виходити з дому без нагальної потреби та перебувати надворі без масок і групами більше двох осіб.

 

Тоді як у Вінниці обмежили в’їзди у місто: водії можуть в’їхати у обласний центр лише з київського, немирівського та хмельницького напрямків