На Тернопільщині звільняються лікарі через коронавірус

17:00, 29.03.2020
На Тернопільщині звільняються лікарі через коронавірус

Зараз медикам виплатили лише надбавку в розмірі посадового окладу

У Тернополі з інфекційного відділення лікарні звільнилося 8 лікарів через небезпеку захворіти на коронавірус.


Про це в програмі "Тема дня" на "Суспільному" повідомив головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

 

"8 співробітників вже звільнилися з інфекційного відділення, навіть ще не контактуючи з хворими на коронавірус. Бо є побоювання, є ризики для власного здоров'я. У когось хронічні захворювання, у когось малі діти. І щоб не наражати сім'ю на небезпеку, люди звільнилися з роботи. Цього могло б не статися, якби у наших працівників була мотивація. Отримуючи 4 тис. грн зарплати, мало хто може віддавати себе роботі в таких небезпечних умовах", - зауважив Чайківський.

 

За його словами, зараз медикам виплатили лише надбавку в розмірі посадового окладу, передбачену постановою міського голови Тернополя Сергія Надала для медпрацівників, які контактують із хворими на коронавірус людьми.

 

Водночас обіцяні урядом 200% надбавки ще не виплачували.

 

Також, аби убезпечити сім’ї медпрацівників, працівникам лікарні надали номери готелю "Галичина". "Відучора працівники інфекційного відділення в неробочий час відпочивають у готелі "Галичина". Троє наших працівників оселилися там. Вони не повертаються в сім'ю, щоб не наражати родичів на небезпеку", - сказав Чайківський.

 

Як повідомляла УМ, у Монастириську Тернопільщини 24 медики масово захворіли на коронавірус.

 

Навколо готовності Монастириської лікарні до протистояння коронавірусу на Тернопільщині розгорівся ганебний скандал, адже лікарі не мали навіть найнеобхіднішого – масок, засобів дезінфекції. Тому інфікувавшись від пацієнта, медики не підозрюючи заразили, як своїх колег, так і інших пацієнтів та навіть рідних.