Монастириський район є епіцентром поширення коронавірусу на Тернопільщині: 36 хворих

11:16, 28.03.2020
Монастириський район є епіцентром поширення коронавірусу на Тернопільщині: 36 хворих

Рятувальники постійно проводять дезінфекцію в населених пунктах Монастириського району. (Фото ДСНС)

Епідемія коронавірусу швидко поширюється у Монастириському районі Тернопільської області, який місцеві журналісти вже кілька днів називають не інакше, як «новий Ухань».

 

Станом на 9.00 год в Монастириському районі зафіксовано вже 36 осіб, хворих на коронавірус! При цьому, 21 інфікований COVID-19є медиком!

 

Про це повідомив заступник голови Монастириської райдержадміністрації Павло Дронь в суботу вранці.

 

З його словами, серед інфікованих - 7 лікарів, 8 медсестер, 6 молодших медсестер, два держслужбовці, один священник, завідуючий дитсадком та одна дитина.

 

 

Також, за даними оперативного штабу, в Тернопільській міській інфекційній лікарні перебуває 4 інфікованих з Монастириського району, а в районній лікарні госпіталізовано шестеро осіб, інші - на самоізоляції.

 

«На 9.00 год в Монастириському районі інфікованих коронавірусом – 36 осіб: м. Монастириська – 19, с. Швейків – 7, с. Ковалівка – 4 (1 летальний), с. Горішня Слобідка – 2, с. Долішня Слобідка – 2, с. Бертники – 1, с. Чехів – 1», - стверджує Павло Дронь у Facebook.

 

За його словами, найбільшою проблемою зараз є брак тестів. Посадовець наголосив, що мобілізовані всі наявні ресурси району на забезпечення необхідним районної лікарні, а також подякував за допомогу волонтерам.

 

 

За даними обласного лабораторного центру на Тернопільщині зареєстровано 44 хворих на коронавірус, один летальний випадок (36 з них виявлено у Монастириському районі). І це найбільший показник в Україні!

 

Адже за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 10 годину 28 березня зафіксовано 311 випадків коронавірусу в Україні. Відповідно, приблизно кожен сьомий випадок припадає на Тернопільщину.

 

Як повідомляла «УМ», навколо готовності Монастириської лікарні до протистояння коронавірусу на Тернопільщині розгорівся ганебний скандал, адже лікарі не мали навіть найнеобхіднішого – масок, засобів дезінфекції. Тому інфікувавшись від пацієнта, медики не підозрюючи заразили, як своїх колег, так і інших пацієнтів та навіть рідних.