Запоріжжя облетіли на гелікоптері з молитвою проти коронавірусу, фото

17:38, 27.03.2020
Запоріжжя облетіли на гелікоптері з молитвою проти коронавірусу, фото

Московські попи взяли з собою в небо над Запоріжжям чудотворну ікону «Самарську» і ікону «Святителя Миколая».

Священики РПЦ в Україні прочитали в небі молитву про порятунок від коронавірусу, облетівши гелікоптером місто Запоріжжя у п’ятницю.

 

За словами митрополита Мелітопольського та Запорізького Луки, під час обряду вирішили обійтися без «святої води». З собою в небо взяли чудотворну ікону «Самарську» і ікону «Святителя Миколая», передає запорізький сайт 061.

 

Місто Запоріжжя облетіли на вертольоті «Мотор Січ».

 

 

Пілот зізнався, що такий політ здійснює вперше. Сам політ тривав близько години.

 

 

Попи з Московського патріархату вже не вперше привертають до себе увагу в такий неординарний спосіб. 22 березня священики виїхали на вулиці Запоріжжя з іконами і місцевими святинями, звертаючись до Бога з проханням про позбавлення від коронавірусної епідемії і про зцілення хворих.

 

 

Ще раніше священики РПЦ в Україні поливали вулиці Бердянська святою водою, «проганяючи» коронавірус.

 

Як повідомляла «УМ», в Черкасах журналіст Валентин Чернявський, після того як священники московського патріархату на пікапі освячували місто, борючись з коронавірусом, висміяв і розіграв їх представившись патрульним Віктором Короненком.

 

Тоді як в Росії ченці чоловічого Високо-Петровського монастиря вирішили проводити хресні ходи проти коронавірусу в центрі Москви щодня. Під час ходи ченці старанно моляться про позбавлення людства від коронавірусу і зберігають дистанцію з перехожими.