Кожара обіцяв розстрілювати за погрози

21:14, 26.03.2020
Кожара обіцяв розстрілювати за погрози

Леонід Кожара після затримання поліцейськими намагається уникнути арешту.

Суд відклав обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві ексміністру закордонних справ Леоніду Кожарі. Розгляд справи продовжать 27 березня об 11:30.

 

Наступного засідання суд має допитати свідка – дружину Кожари – Марину Козерод, та самого ексміністра. На прохання сторони потерпілих допит відбудеться у закритому режимі.

 

Таке рішення було ухвалено після кількох годин засідання Шевченківського райсуду Києва у четвер ввечері, яке транслювалося в інтернеті.

 

Перед цим прокурор оголосив фабули кримінального провадження. Згідно даних слідства, Леонід Кожара і його знайомий медіабізнесмен Сергій Старицький нібито посварились під час вживання алкоголю. І тоді ексміністр вирішив вбити Старицького з власного пістолета.

 

За словами прокурора, на окулярах Кожари лишилась кров його вбитого знайомого.

 

Крім того, після приїзду поліції до будинку, підозрюваний нібито був у стані сп’яніння і говорив: «Буду розстрілювати тих, хто мені буде погрожувати», «я захищав свій будинок». І ці слова зафіксовані на відеозаписах бодікамер патрульних. 

 

Також за словами прокуратури, Кожара та його дружина тиснуть на дружину загиблого Старицького. Тому прокуратура просить арештувати підозрюваного.

 

Сам Кожара у суді зі своєю позицією ще не виступив. Захист ексміністра долучив до матеріалів документи про те, що він доглядає за матір'ю похилого віку, яка має хворобу, і нібито виїжджає за кордон лише у робочих справах, тобто не буде там переховуватись.

 

Також на прохання захисту суд доручив прокуратурі надати адвокатам можливість ознайомитись з результатами експертизи у справі.

 

Як повідомляла «УМ», дружина Кожари Марина Козерод стверджує, що це саме вона, а не її чоловік, випадково вбила відомого медіабізнесмена Сергія Старицького, коли останній гостював у їхньому будинку в селі Чайки під Києвом у ніч на 22 лютого. Спочатку Кожара і Козерод стверджували, що Старицький наклав на себе руки. 

 

За даними слідства, екскерівник телеканалу «Інтер» Сергій Старицький загинув від вогнепального поранення в голову. Постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.

 

25 березня авто ексміністра МЗС Леоніда Кожари зупинили правоохоронці і вручили йому підозру у вбивстві Старицького. Після цього Кожару затримали.