Марина Козерод зізналася у вбивстві Сергія Старицького

18:03, 26.03.2020
Марина Козерод зізналася у вбивстві Сергія Старицького

Леонід Кожара і Марина Козерод у Шевченківському райсуді Києва. (Фото з ФБ-сторінки юридичної компанії Міллер)

Дружина ексміністра МЗС Леоніда Кожари Марина Козерод стверджує, що це саме вона, а не її чоловік, випадково вбила відомого медіабізнесмена Сергія Старицького, коли останній гостював у їхньому будинку в селі Чайки під Києвом у ніч на 22 лютого.

 

Про це заявили захисники Кожари у Шевченківському райсуді Києва у четвер.

 

Відповідну відеотрансляцію засідання оприлюднили на каналі в YouTube «Судова влада України».

 

За словами адвокатів ексміністра, затриманого в середу за підозрою у вбивстві Старицького, дружина їхнього клієнта зізналась у злочині, який стався випадково.

 

Мовляв, ще 25 березня дружина Кожари, Марина Козерод, подала заяву про зізнання у вчиненні кримінального правопорушення, яке є казусом, тобто не залежало від її волі.

 

Водночас, представник прокуратури повідомив, що правоохоронці ще не отримували цю заяву.

 

Адвокат зачитав частину заяви. У ній йдеться, що Кожара та Старицький в день загибелі останнього відпочивали разом, вживали спиртні напої. Це відбувалось у будинку Кожари та Козерод. «Атмосфера була невимушеною», підстав для конфлікту нібито не було.

 

Ввечері, між 21 та 22 годиною, Старицький нібито був у стані сп'яніння, і в його правій руці Козерод "побачила пістолет". Кожара на той момент нібито  перебував на другому поверсі будинку.

 

Адвокати не дочитали заяву до кінця, але сказали, що далі Козерод "намагалась відібрати пістолет" у потерпілого.

 

Також захист стверджує, що раніше Козерод подавала заяви, в яких просила провести слідчі дії за її участі та говорила, що "може повідомити механізм утворення поранення" вбитого Сергія Старицького.

 

Водночас, прокурор і представник потерпілих звернули увагу, що це формулювання каже не про визнання жінкою своєї провини, а лише про те, що вона була свідком.

 

Пізніше під час засідання прокурор сказав, що експертиза не виявила на руках Козерог слідів продуктів пострілів. Її причетність під час слідства перевірялась, але не була підтверджена.

 

Наразі Шевченківський райсуд міста Києва продовжує засідання по справі №761/5801/2020 за клопотанням слідчого Хоменко І.С. про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою Кожари Леоніда Олександровича

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 22 лютого у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари загинув від вогнепального поранення в голову відомий медіабізнесмен, екскерівник телеканалу «Інтер» Сергій Старицький.

 

Постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.

 

2 березня стало відомо, що слідчий експеримент у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари за фактом убивства підприємця Сергія Старицького зірвався через те, що у господаря нібито стався гіпертонічний криз.

 

 25 березня авто ексміністра МЗС Леоніда Кожари зупинили правоохоронці і вручили йому підозру у вбивстві Старицького. Після цього Кожару затримали.