Сашко Жолондек з малюнком «Вітаю вас, ластів’ята!» переміг на Всесвітньому конкурсі

17:29, 25.03.2020
Сашко Жолондек з малюнком «Вітаю вас, ластів’ята!» переміг на Всесвітньому конкурсі

Малюнок Сашка Жолондека під назвою «Вітаю вас, ластів’ята!»

Малюнок 13-річного Сашка Жолондека з Чортківського району Тернопільщини під назвою «Вітаю вас, ластів’ята!» відзначений золотою медаллю Всесвітнього конкурсу дитячого малюнку Асоціації "IE-NO-HIKARI" (в перекладі – «Світ домівки»).

 

Про це повідомила заслужена художниця України Тетяна Витягловська у Facebook.

 

Пані Тетяна, до речі, є викладачкою образотворчого мистецтва Заводської школи естетичного виховання, в якій займається хлопчик.

 

Цей конкурс для учнів мистецьких шкіл віком від 6 до 15 років, проходить у столиці Японії Токіо вже понад чверть століття, і опікуються ним аж кілька міністерств країни, зокрема, закордонних справ, освіти та культури країни. 

 

Мета конкурсу – розвиток дитячої творчості в усьому світі і пізнання культурних традицій і побуту населення різних країн.

 

Цього року на розгляд суддів було надіслано понад 18,5 тисяч  дитячих творів з 73 країн, в тому числі 406 - з України.

 

 

Що ж до Сашка Жолондека, то він, за свідченням фахівців, є справді дуже обдарованою дитиною, і раніше його роботи вже не раз отримували високу оцінку на мистецьких конкурсах різного рівня.

 

Всього в Школі  естетичного виховання Заводської об’єднаної територіальної громади навчається майже півтори сотні талановитих дітей, як з навколишніх сіл, так і з райцентру, який поряд. ОТГ всіляко сприяє підтримці цього позашкільного навчального закладу.