У Києві виявили коронавірус у військового пенсіонера

18:22, 18.03.2020
У Києві виявили коронавірус у військового пенсіонера

Військові медики забезпечені швидкими тестами для виявлення коронавірусу. (Фото командування медичних сил ЗСУ)

Військового пенсіонера ізольовано у спеціальному боксі клініки інфекційних захворювань Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ». Перед цим один з двох експрес-тестів дав позитивний результат щодо захворювання чоловіка на коронавірус COVID-19.

 

Про це повідомляє командування медичних сил Збройних сил України у середу.

 

Зазначається, що у вівторок, 17 березня, до Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" з підозрою на коронавірус потрапив пенсіонер міністерства оборони.

 

«Під час обстеження зі слів пацієнта було виявлено, що він контактував зі своїм другом у якого начебто було ГРЗ. Також він повідомив, що до його друга нещодавно приїздили діти, які мешкають за кордоном України», - зазначають військові медики.

 

Враховуючи виявлені симптоми військовому пенсіонеру було проведено два експрес-тести щодо перевірки на можливе захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19, один з яких дав позитивний результат.

 

Військові лікарі негайно передали інформацію про хворого у Київський міський лабораторний центр для встановлення кола можливих контактних осіб.

 

Наразі його ізольовано у спеціальному боксі клініки інфекційних захворювань Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ».

 

Для підтвердження діагнозу у нього взяли біологічні проби та відправили до Київського міського лабораторного центру. Результати досліджень надійдуть до військового госпіталю протягом трьох робочих днів.

 

Стан здоров’я пацієнта задовільний. Він перебуває під постійним меднаглядом з дотриманням суворого протиепідемічного режиму. Йому надається симптоматичне лікування, а медичний персонал забезпечений необхідними засобами індивідуального захисту.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні зареєстрували 14 випадків захворювання Covid-19, два з них летальні.

 

Серед хворих на коронавірус в Україні народний депутат Сергій Шахов. Він перебуває на самоізоляції.