Гончарук на зустрічі із Зеленським погодився піти у відставку - ЗМІ

16:42, 29.02.2020
Гончарук на зустрічі із Зеленським погодився піти у відставку - ЗМІ

На позачерговому засіданні Верховної Ради у середу, 4 березня 2020 року, відбудеться голосування за відставку чинного прем’єра Олексія Гончарука

 

Про це з посиланням на співрозмовника в Офісі президента передає Українська правда, інформує Еспресо.TV.

 

За словами джерела, на 99% на засіданні відбуватиметься голосування за відставку прем’єра.

 

Співрозмовник зазначив, що голосів за його відставку вистачає. Оскільки була проблема з наявністю голосів за нового прем'єра, в.о. глави Кабміну може автоматично стати віцепрем'єр - міністр розвитку громад і територій, колишній очільник Івано-Франківської ОДА, а до того директор Бурштинської теплової електростанції (компанія "ДТЕК Західенерго" Ріната Ахметова) Денис Шмигаль.

 

Як зазначається, у п'ятницю, 28 лютого, відбулася зустріч Гончарука із президентом Володимиром Зеленським, де президент дорікав прем'єру за незадовільну роботу Кабміну.

 

Зокрема, зауваження стосувалися падіння економіки і промислового виробництва, медичної реформи, ситуації з коронавірусом та платіжок за комунальні послуги.

 

Гончарук, у свою чергу, нібито визнав недопрацювання Кабміну і виділив тільки трьох міністрів, до яких у нього немає зауважень, зокрема міністра юстиції Дениса Малюську.

 

Прем’єр також зазначив, що приймає волю президента.

 

Разом з тим Гончарук ще не писав нову заяву про відставку, як про це повідомляли деякі медіа.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський скерував голові Верховної Ради Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання парламенту о 16 годині 4 березня.

 

Президент Зеленський і пізінше Гончарук підтвердив, що нещодавно зустрічався з бізнесменом і колишнім політиком Сергієм Тігіпком. Низка експертів припускає, що на Банковій розглядають кандидатуру Тігіпка на посаду віцепрем’єра або й навіть, як наступника Гончарука у прем’єрському кріслі.